Diensten

Openingstijden

Maandag t/m donderdag
08.00 – 12.45 en 13.30 – 17.00

Vrijdag
08.00 – 12.45

Onze diensten

De behandeling bij het aanmeten van een kunstgebit
Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit. Hij is niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid en heeft de kennis in huis om het vervangende kunstgebit te maken dat precies bij u past. Uiteraard wordt gewerkt met de nieuwste technieken en materialen voor het beste eindresultaat.

Wat u moet weten over uw nieuwe kunstgebit
Met uw nieuwe kunstgebit ziet u er weer stralend uit en het voelt comfortabel: u gaat met een blij gezicht de deur uit. Om die lach – die gezien mag worden – ook te behouden, is het verstandig om de informatie in deze folder te lezen.

Wat u moet weten over een ‘klikgebit’
Een kunstgebit dat niet alleen prachtig oogt, maar ook perfect past; dat is een waar kunstwerk. Een veel voorkomende klacht bij mensen met een volledig kunstgebit is dat het niet goed blijft zitten. Een tandprotheticus kan in dergelijke gevallen zorgen dat uw kunstgebit wel goed zit, met een klikvaste oplossing: een kunstgebit op implantaten. Gun uzelf een gebit om in te lijsten en de oplossing die pijn en ongemakken verhelpt.

Van eigen tanden naar een kunstgebit
Er zijn allerlei verschillende redenen waarom het kan voorkomen dat u afscheid moet nemen van uw eigen tanden en kiezen. Iets waar u al jaren tegen op ziet of misschien al jaren naar toe leeft. Tanden en kiezen zijn immers een uiterst belangrijk onderdeel van uw gezicht en daarmee uw visitekaartje. Het is dus zaak dat de prothese die nu gemaakt wordt esthetisch bij uw gezicht past en vertrouwt oogt. Dat vergt zowel de kennis en kunde van de mondzorgverlener als uw acceptatie en medewerking. Het slagen van deze prothese ligt hierdoor voor een deel bij de behandelaar, of dit nu een tandarts of een tandprotheticus is, en voor een deel bij u als patiënt. 

Kosten en vergoedingen bij een (gedeeltelijk) kunstgebit
In Nederland kennen wij een verplichte basisverzekering met een wettelijk eigen risico. Daarnaast kan men een vrijwillige aanvullende (tandarts) verzekering afsluiten voor zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen. Een nota van een tandprotheticus zal bestaan uit een honorarium en een randtechniek deel. Deze tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Bent u niet tevreden over uw behandeling?
De bij de ONT aangesloten tandprothetici werken volgens de professionele standaard en onderschrijven de gedragsregels voor tandprothetici. Voor goede zorg en voorlichting bent u bij een ONT-tandprotheticus dan ook aan het juiste adres. De ONT-tandprotheticus is de expert voor het aanmeten en vervaardigen van protheses die uit de mond te nemen zijn.

Reparaties
Het kan altijd gebeuren dat uw kunstgebit kapot gaat, er breekt een tand uit of nog erger de hele prothese breekt.
Uiteraard is dit vervelend en wilt u het ongemak snel verholpen hebben.

U kunt bij ons terecht voor alle reparaties aan uw kunstgebit.
In het algemeen geldt dat als u een prothese voor 10.30 brengt dat deze dan weer in de loop van dezelfde dag gereed is. U hoeft hier geen afspraak voor te maken.
Komt u later dan zullen we ter plekke bekijken of de prothese nog dezelfde dag te repareren is.
Ook als u niet eerder bij onze praktijk bent geweest dan bent u welkom.

Als uw gebit niet meer goed past en daardoor los zit dan moet er meestal een rebasing gedaan worden.
In de ochtend wordt er dan een afdruk genomen onder de prothese. In de loop van de middag is de aangepaste prothese dan weer gereed. Voor een rebasing dient u wel van te voren een afspraak te maken.

Zowel bij een reparatie als bij een rebasing dient u er rekening mee te houden dat u het enige tijd zonder uw prothese moet doen. Wellicht heeft een nog een oude reserve prothese die u kunt indoen zodat u niet zonder hoeft rond te lopen.

Voor reparaties in het weekend kunt u terecht bij:

X

Corona

Onze praktijk blijft geopend voor reguliere behandelingen. De afspraak die we met u hebben staan, gaat vanuit onze kant door.

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met corona, heeft u zelf corona of heeft u symptomen, dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

We vragen u om bij het betreden van onze praktijk een mondkapje te dragen en uw handen te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Hoe gaat een tandprotheticus om met Corona?

In tijden van corona gaan tandprothetici extra zorgvuldig te werk. Net als tandartsen en mondhygiënisten volgen tandprothetici de nieuwe Leidraad Mondzorg Corona. Deze Leidraad is een aanscherping van de reguliere richtlijnen voor infectiepreventie in de mondzorg waarin zorgvuldige hygiënemaatregelen staan beschreven. De opzet en inhoud van de Leidraad met aanvullende maatregelen is afgestemd met het RIVM, de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd en het ministerie van VWS.

Alle vormen van tandprothetische zorg evenals de mondzorg (medische contactberoepen) blijven toegankelijk tijdens de ‘harde lockdown’ die op 14 december 2020 door minister-president Rutte is afgekondigd. Bij het bieden van deze zorg vragen we ook uw medewerking. Voor meer informatie verwijzen we u naar kunstgebit.nl en onderstaande animatie.